Året 2015 i innebandy

Året 2015 i innebandy var som vanlig fullt av store kamper, stor dramatikk og store øyeblikk. Høydepunktet for de fleste var nok VM for kvinner, som denne gangen ble arrangert i Tampere i Finland i desember.

4393227-year-2015

Bookmakernes favoritter var på forhånd vertsnasjonen Finland og Sverige, som jo har vært temmelig overlegne den siste tiden. Ganske riktig var det også disse to lagene som møttes i finalen, etter å ha beseiret henholdsvis Tsjekkia og Sveits i semifinalene. Selve finalen ble en thriller av de store. Svenskene vant til slutt 5-4 foran omtrent 6500 neglebitende tilskuere Hakematsa-hallen. Mesterskapets store profil ble den uforlignelige Anna Wijk, som i kjent stil overgikk seg selv når alt sto på spill.

På herresiden var 2015 et gledelig år for norsk innebandy. I finalen i ekvivalenten til fotballens Champions League, nemlig EFC (European Floorball Championship), var det Greåker som gikk til topps. Motstanderen i finalen var latviske Lekrings, som sist vant turneringen i 2013 etter å ha slått Slevik i finalen. Kampen ble i likhet med VM-finalen for kvinner en real thriller, men østfoldingene vant altså til slutt med sifrene 6-4. Kampens store spiller ble Andreas Lindqvist, som med sine to kjappe scoringer snudde oppgjøret til nordmennenes fordel.