Begynn å spille innebandy

Innebandy er en populær sport. De fleste blir kjent med sporten på skolen, for sporten brukes i gymtimene. Den pleier å være populær både blant gutter og jenter, og man får god trening. I motsetning til mange andre idretter, er innebandy også populært blant ungdommer. Da det ble dannet et eget forbund i Norge, var det mange ungdomsgjenger som startet egne lag og meldte seg inn i forbundet.

Dersom man vil spille innebandy utenfor skolen, kan man kontakte det lokale idrettslaget. Mange idrettslag har egne innebandylag, og sporten har lik adgang til idrettshaller som andre innendørsidretter. Man trenger ikke så mye utstyr for å spille innebandy. Det meste av utstyret kan lånes i hallene, og man trenger bare to mål, en ball og køller. Gode sko og treningsklær er selvsagt nødvendig, men sporten krever ingen spesielle forkunnskaper. Man kommer raskt inn i reglene, og sporten er en svært god treningsform der man både får brukt musklene og får opp pulsen.

De fleste idrettslag tilbyr innebandy både til barn, ungdom og voksne, så alle kan bli med dersom de har lyst. Sporten er sosial og morsom, og den gir ofte mersmak. Når man først har begynt å spille, får man lyst til å fortsette. Ettersom man trener innendørs, trenger man sko med lyse såler som ikke setter merke på gulvet. Man må også lære seg reglene, men de er ikke kompliserte. Køller og baller er forholdsvis lette, og sporten tillater ikke røff nærkontakt mellom spillerne. Spillet kan sammenlignes med ishockey, men bevegelsesmønsteret ligner mer på basketball. Man trenger både kondisjon, styrke og hurtighet. Teknikk og godt pasningsspill er viktig under kamper.