Innebandy for helsen

Mange som har bestemt seg for å starte en ny og sunn livsstil som inkluderer rikelig med mosjon, sliter ofte med å komme seg til treningsstudioet og løfte vekter eller løpe på tredemølla. Mange ser på de tradisjonelle treningsmetodene som kjedelige og lite attraktive, og slutter da gradvis med å trene. Istedenfor å presse seg gjennom kjedelige treningsøkter kan du finne en treningsform du liker og lett kan holde på med i et par timer uten at du er klar over at du trener. Hobbyer som innebandy er perfekt måte å trene på, samtidig som du har det gøy!

Riktig utstyr

Gode sko og beskyttelse mot flyvende køller vil gjøre treningsøkten mer effektiv. Du trenger ikke å kjøpe noe fancy utstyr for å gjennomføre en god økt med innebandy. Det eneste du virkelig trenger er køller, noen baller, et lite mål og en god innstilling.

Hvis du holder på med innebandy over en lengre periode vil du nok merke at du går ned i vekt, og vil gjerne trenge nytt utstyr etter hvert. Er du i tillegg på en diett kan denne forandringen komme svært raskt, noe mange kan synes er litt ubehagelig. Siden mange spiller i shorts har flere treningsglade oppdaget at lårplastikk kan være en eventuell løsning på problemet med løs hud, som kan komme om du går gjennom et stort vekttap.

Finn en klubb

Det er alltid gøy å trene sammen med andre. I en klubb får du ikke bare regelmessig trening på timeplanen, men du kan også potensielt møte mange nye venner med samme interesse og mål som deg. Finnes det ingen klubber for innebandy i nærheten av deg kan du alltids lage din egen. Finn noen venner eller kollegaer som ønsker seg regelmessig trim, og start så din egen innebandyklubb!

Forhindre skader

Riktig utstyr og en god oppvarming forebygger skader. Opplæring om riktig bruk av utstyr og regler innenfor innebandy vil også hjelpe alle med å forhindre skader, så les deg gjerne opp på internett eller ta kontakt med en profesjonell før du starter.