Innebandyspillere med pokeransikt

Innebandy er en rask, fartsfylt sport der hvert sekund byr på action og overraskelser. Ikke ulikt pokerspillet – poker er også fartsfylt, actionfylt og overraskende. Og det er å regne som en sport og et ferdighetsspill. Man blir bedre med tiden, derfor er hard trening og bunnsolid tålmodighet avgjørende for man vil klare seg. Dette er kanskje grunnen til at så mange innebandyspillere har gjort det bra som pokerspillere. For noen er innebandy jobben og pokeren hobby, for andre er det poker som er jobben og innebandyen hobby. For andre har situasjonen snudd seg fra det ene til det andre på kort tid.

poker_239087509

Svenske Rahmn tok gullarmbånd i WSOP

Uansett hvilke innebandyspillere med pokerinntekter man snakker med, har de én ting å si – det handler kun om viljestyrke og gjentatt trening for å lykkes. Et godt eksempel er Mats Rahmn, som ble den andre svensken i historien til å vinne et gullarmbånd fra verdensmesterskapet i poker – WSOP, som spilles hvert år i Las Vegas. Rahmn stakk av med nesten ti millioner kroner i gevinst ti år siden, men fortsetter sin innebandykarriere. Han spilte poker på amatørnivå i flere år før han valgte å bli proff.

IBK-spilleren Näslund har pokergener

Det samme gjelder Jimmy Näslund, en av de beste spillerne på det svenske laget IBK rundt ti-femten år siden. Jimmy har poker i blodet – faren er også pokerspiller. Når svenske Aftonbladet intervjuet Näslund, hadde Jimmy et viktig poeng: god fysisk form er viktig i poker. For å være tålmodig, må man være sterk. Ikke bare mentalt, men også fysisk. Tålmodighet er en viktig del av poker, derfor er det viktig å huske disse ordene fra Näslund junior. Han har spilt en rekke mesterskap, blant annet den store turneringen for spillet Texas Hold’em – PokerStars Nordic Bahamas Expedition. Med en sterk konkurranseevne og god fysisk form kan man forvente store ting av innebandyspillere med en interesse for dette pokerspill.

Også Palmefors satser på kortene

Flere svenske innebandyspillere har begitt seg ut på diverse pokereventyr, det begynner faktisk å bli en trend blant idrettsfolk generelt. Mårten Palmefors var kaptein på Färjestad IBK da han dro til sitt første WSOP (Poker-VM) i Las Vegas. Med ti millioner kroner i potten er det forståelig hvorfor pokerfrelste mennesker kaster seg på mesterskapet. Innebandyspillere har dog gjort det godt nettopp på grunn av sin vilje til å stå igjennom vanskelige tider og satse alt de har når det trengs. Dessuten er det gode penger involvert, minst like store som man får i store idrettskonkurranser. Mårten Palmefors har blant annet vunnet seksti tusen dollar i en stor turnering med over to tusen spillere, ifølge Olandsbladet som hadde et intervju med innebandyspilleren.

Svenske innebandyspillere spiller poker

Svenske innebandyspillere har vært med på en rekke WSOP gjennom årene – allerede i 2005 begynte interessen å spre seg. Daniel Marklund var en av stjernespillerne i IBK Dalen, innebandyklubben fra Umeå nord i Sverige, da han vant reise til Poker-VM. Han ble dessverre ikke en av storvinnerne, men da han kom hjem og fortalte andre innebandyspillere om denne muligheten, begynte pokerbasillen å spre seg. Man kan diskutere om det faktisk er en fordel å ha bakgrunn i idrett når man begynner å spille poker. Det er dog tydelig at folk som har klart seg vel i livet, enten innen sport, forretninger eller andre krevende yrker, også gjør det helt greit ved pokerbordet.