Norge i U19-VM 2015

U19-VM i 2015 ble en sørgelig opplevelse for våre unge norske gutter. På forhånd var forventingene store, og det ble endog snakket optimistisk om kvartfinale- eller endog semifinaleplass som realistiske mål. I stedet gikk absolutt alt galt, fryktelig galt, og mesterskapet ble en affære alle de involverte aller helst vil glemme så fort som overhodet mulig.

2572029-innebandy

Den første kampen, mot Sverige, ble dermed den første av en serie katastrofer. Kampen endte til slutt med 13-2 til svenskene, og nordmennene gikk ydmyket og forvirret av banen. Et løpsk godstog kunne knapt gjort større skade. Hvis dette var ille, ble kampen mot Tsjekkia enda verre. Også denne gangen gikk alt galt, og mens baklengsmålene formelig haglet ble det klart at dette dreide seg om en kollektiv psykologisk kollaps. Sluttresultat? 13-0 til tsjekkerne.

Med dette som bakteppe ble vår siste kamp mot Polen nærmest som en seier å regne. Denne gangen slapp vi unna med 4-6, og kvaliteten på spillet var klart bedre enn i de to første kampene. Sammenlagt så det imidlertid ganske stygt ut for Norges del, som havnet på sisteplass i turneringen. Med 30 baklengsmål og bare fire scoringer kunne vi ikke regne med noe annet.