Slevik

I Norge har det vært spilt landsomfattende eliteserier i innebandy siden sesongen 1994/94. Det spilles også NM for videregående skoler. Det finnes klubber over hele landet. Noen av dem spiller bare for moro skyld, mens andre driver med innebandy som konkurranseidrett. Det konkurreres både på seniornivå og i aldersbestemte klasser.

Slevik er en suksessfull innebandyklubb. Klubben har eksistert i 25 år, og har lag både i seniorklassen og aldersbestemte lag for jenter og gutter. Flere av klubbens lag har gjort seg bemerket, og i 2014 vant klubben hele 3 NM-titler. Den første tittelen ble tatt av G-15 laget. De vant sin finale mot Freidig, og sikret NM-tittelen. Dagen etter spilte seniorlagene. Damelagene spilte sin finale først, og her klarte Sleviks kvinner å slå Holmlia i en forrykende kamp.

Herrelaget møtte Tunet. Slevik lå under i første periode, men klarte å skjerpe seg i de to siste periodene, og vant til slutt 8-7. Dermed tok Slevik tre titler på bare to dager, og er den store vinneren i 2014.

Slevik er ikke ukjent med NM-titler. De vant NM også i fjor og i forfjor. Mange tror også at de kommer til å ta seieren hjem neste sesong. De har hatt veldig lave odds på bettingsider de siste årene, og var favoritt hos mange eksperter før denne sesongen. Kommer de til å klare å vinne et fjerde år på rad? Det er det store spørsmålet før kommende sesong, og det skal bli veldig spennende å se hva som skjer.

Slevik Innebandy ble stiftet i 1989, som den første klubben i Østfold. Klubben har omtrent 250 medlemmer fordelt på 14 lag. Klubbens lag har sikret mange NM-titler gjennom årene. Klubben arrangerer også turneringer. Den største av dem er Plankecup, som er Norges største innebandyturnering, med mer enn 85 deltakende lag i alle klasser. De arrangerer også en ungdomscup.