VM i innebandy

Verdensmesterskapet i innebandy er populært både for kvinner og herrer. Det er en forholdsvis ny turnering hvor det første mesterskapet for menn ble avholdt i Sverige i 1996.

Og det er nettopp Sverige som dominerer i denne sporten, både for kvinner og menn. På herresiden tok Sverige hele seks VM-medaljer på rad frem til Finland ville hive seg med i 2008.

Det første mesterskapet for kvinner gikk av stabelen i 1997, hvor selvfølgelig Sverige tok gull, men allerede neste VM kom finnene igjen og sørget for gull.

Norge på sin side har utmerket seg ved å ta bronse på både herre og damesiden, men har et stykke opp igjen til sine nordiske naboer.

Det neste VM for kvinner vil bli holdt i år i Bratislava i Slovakia hvor 16 lag deltar. Norge har kvalifisert seg i år og det skal bli spennende å følge med på dem når mesterskapet settes i gang 1. desember.

For herrenes del er det Tsjekkia som vil avholde det neste VM i 2018. For herrenes (eller guttenes) del kan vi glede oss over at Norges U19 lag tok en sterk seier i B-VM og vil dermed rykke opp til A-VM neste år, gratulerer!