Årets innebandyspillere 2015/2016

Årets innebandyspiller på herresiden er uten noen som helst tvil svenske Rasmus Enström. IBF Faluns superstjerne gjorde en ny strålende sesong både for klubb- og landslag, og befestet sin stilling som verdens beste mannlige innebandyspiller.

poduim_178882769

Enstöm var avgjørende for IBF Faluns suksess både i den svenske eliteserien og i cupen, og foruten å score mål i bøtter og spann demonstrerte han i rollen som kaptein både store lederegenskaper og uforlignelig taktisk klokskap. Lagkameraten Alexander Galante Carlström hadde også en meget sterk sesong og fortjener også mye heder og ære for Faluns triumfferd denne sesongen.

Hva så med kvinnene? Anna Wijk leverte en ny glimrende sesong i KAIS Mora, og var som vanlig i sitt ess når det gjaldt som mest. I likhet med legendariske Emelie Lindström, som hun ofte sammenlignes med, er Wijk en spiller for de store anledninger. Maken til turneringsspiller kan vi faktisk knapt huske å ha sett, og Wijks bidrag til KAIS Moras seire i eliteserien, cupen og i VM kan ikke understrekes nok. At hun i tillegg ble kåret til verdensmesterskapets mest verdifulle spiller understreker ytterligere Wijks makeløse evne til å briljere når presset og forventningene er på sitt mest intense.