De mest fremgangsrike nordiske innebandyspillerne i dag

Norden er samlet sett en supermakt i internasjonal innebandy, og det er slett ingen overdrivelse når vi hevder at de fleste av verdens beste spillere kommer nettopp herfra. Den største av dem alle er finnen Mika Kohonen, som ble kåret til verdens beste spiller hele fem ganger av det prestisjetunge tidsskriftet Innebandymagazinet.

norden_111567026

Kohonen er fortsatt aktiv som spiller, men har i løpet av de siste årene blitt forbigått av det svenske stjerneskuddet Rasmus Enström, som til daglig spiller for IBF Falun. Den lynraske 26-åringen begynte sin karriere i Råby BK, hvor han raskt fikk ry på seg for å være et talent utenom det vanlige. Og Enström har definitivt innfridd de skyhøye forventningene; i følge Innebandymagazinet var han verdens beste spiller både i 2014 og 2015.

Svenskene har også de beste kvinnelige spillerne. Emelie Lindström, som spiller for Djurgården IF, og Anna Wijk, som spiller for KAIS Mora IF, er begge spillere i den absolutte verdensklasse. Så er også Endre Ifs Anna Jakobsson og Djurgårdens Sandra Mattsson. Med så mange klassespillere å velge mellom begynner man å forstå at Sveriges dominans i internasjonal innebandy ikke er noen tilfeldighet.