Den norske eliteserien i innebandy for kvinner – 2016

I norsk innebandys historie vil 2015-2016-sesongen for kvinner stå igjen som en av de aller mest dramatiske. Så dramatisk var det faktisk at ingen som fulgte med fra begynnelse til slutt, slik vi gjorde, vil kunne glemme det.

4151051-innebandy - Kopia

Til syvende og sist sto kampen mellom Sveiva og Tunet. Begge lag har i en årrekke befunnet seg helt i teten blant de norske kvinnelagene, med hard konkurranse fra andre topplag som Sagene og Grei. I årets sesong ble det Stovner-laget Sveiva som trakk det lengste strået til slutt. Men med hvilke marginer! Både Sveiva og Tunet endte nemlig med 47 poeng, hele 12 poeng bak Sagene på tredjeplassen. Dermed ble målforskjellen avgjørende. Sveiva scoret 174 mål og slapp inn 41 i løpet av sesongen, mot Tunets 140 scoringer og 50 baklengsmål. Dermed vant Sveiva på målforskjell, en makeløst spennende og samtidig hårfin måte å avslutte årets liga på.

På bunnen av tabellen finner vi henholdsvis Nor92 og Gjelleråsen med henholdsvis 10 og 11 poeng. Begge lag var naturlig nok skuffet over årets svake resultater og vil garantert gjøre sitt ytterste for å reise kjerringa når sesongen 2016-17 braker løs.