Innebandy i Norge

Innebandy dukket først opp i Norge i 1972. Da ble idretten lansert i skolene, og de fleste som har gått på skole i Norge etter den tid, har spilt sporten i gymtimene. Sporten ble raskt populær blant skoleelever, og mange valgte å fortsette å spille også etter at de var ferdige på skolen.

Den første innebandyseksjonen i Norge ble startet i 1988, som en del av Norges Bandyforbund (NBF). Det ble laget et enkelt regelverk, og i 1988 ble det arrangert et uoffisielt NM. Sporten ble veldig populær, og mange laget egne lag som de meldte inn i NBF. Serier ble også startet flere steder i landet. I 1991 ble sporten offisielt en av bandyforbundets idretter. Forbundet vedtok også at innebandy skulle få lik tilgang til idrettshaller, på samme måte som andre innendørsidretter. Dette gjorde det mye lettere å drive med innebandy, og det var en milepæl for sporten.

Siden den gang har antallet lisensierte spillere blitt mer enn tidoblet, og idretten er fortsatt i sterk vekst både blant barn, ungdommer og voksne. Landsomfattende eliteserier ble startet sesongen 1994/95. Da ble det også arrangert NM for videregående skoler. Mennene har spilt landskamper siden 1992, kvinnene siden 1993. Det norske kvinnelandslaget tok sølv i EM i 1995, og tok bronse i VM i 1997 og 2001. Herrelandslaget tok bronse i VM i 1996.